zondag 10 april 2011

Lauwe aardappel-boontjessalade

8/9/2010 - Lauwe aardappel-boontjessalade
Ik probeer vaak de recepten van de Volkskeuken in de Volkskrant te lezen. Niet alleen vanwege de recepten, maar ook omdat de schrijvers zo leuk schrijven. Deze week heeft Sylvia Witteman een recept voor een salade geplaatst. En dat recept klonk zo lekker dat ik het gewoon moest proberen te maken. Ik heb een beetje gevogeld met de hoeveelheden & ingrediënten, omdat we maar met zijn tweeën zijn & ik niet alles in huis had (zoals dragon, witte wijnazijn & nieuwe aardappels), maar de basis bleef hetzelfde. En het resultaat was erg lekker. Sylvia raadde aan om de salade met gegrilde zalm te eten, wij namen karbonaadjes. Ook erg lekker!



Lauwe aardappel-boontjessalade (voor 2 personen)

500 gram krieltjes (in schil)
2 eieren
150 gram sperziebonen of haricots verts
1 ansjovisje
2 tl. grove mosterd
olijfolie
ciderazijn (dat hadden we wel in huis)
½ potje kleine kappertjes
peterselie

Kook de krieltjes met schil & al in gezouten water net gaar. Dit duurt zo'n 10-15 minuten. Haal de aardappeltjes met een schuimspaan uit het water & laat ze uitdampen. Kook intussen in het kokende aardappelwater de boontjes & de 2 eieren in 5 minuten, de boontjes moeten beetgaar zijn, de eieren zijn halfhard. Snij, terwijl de eieren & boontjes op staan, de krieltjes doormidden. Maak een dressing van olijfolie, het ansjovisje, mosterd & ciderazijn. Giet het water van de boontjes af & hou ze samen met de eieren onder koud water om doorgaren te voorkomen. Meng de boontjes bij de aardappels, giet de dressing erover & hussel deze voorzichtig erdoor. Snij de peterselie fijn & hussel deze samen met de kappertjes door de salade. Pel het ei, snij het in stukken & hussel de stukken door de salade. De salade is nu klaar om opgediend te worden. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten