zaterdag 9 april 2011

Quiche met courgette & kip

27/3/2009 - Quiche met courgette & kip
Ik was al een tijdje van plan een quiche te maken. En gisteren kwam het er eindelijk van! De bodem maakte ik al eergisteren volgens het recept dat ik al eerder gaf(lekker makkelijk - hoefde ik alleen nog maar de vulling te maken gisteren) & met een salade erbij was het een prima maaltijd. Genoeg voor 4 personen (mijn moeder & mijn schoonzusje kwamen ook mee-eten)



Quiche met courgette & kip

voor de bodem:

100 gram boter
200 gram bloem
snufje zout
1 ei
De vulling:

200 ml. room
4 eieren
zout & peper
gedroogde marjoraan
½ courgette, in kleine blokjes
200 gram gerookte kipfiletreepjes
4-5 grote champignons in plakjes
150 gram geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng voor het deeg de bloem & de boter tot een kruimelig deeg. Voeg de helft van het losgeklopte ei toe & een snufje zout & meng alles goed door elkaar. Als het deeg te droog is, dan moet je nog wat ei toevoegen. Kneed het deeg tot een samenhangende bal, pak het in plasticfolie in & leg het minimaal 30 minuten in de koelkast om af te koelen. Vet een quichevorm in met wat boter. Haal het deeg uit de koelkast & leg het tussen 2 laagjes plasticfolie. Rol het tussen de 2 laagjes folie uit tot een ronde lap deeg die groot genoeg is om de quichevorm te bedekken. Haal één laag folie weg & leg behulp van de andere laag de deeglap in de vorm. Druk het deeg aan de randen goed aan & snij de overhangende stukken deeg weg. Bedek de bodem van de taart met ruim bakpapier & strooi er een steunvulling (bijv. gedroogde bonen) voor het blind bakken op. Zet de quichevorm in de oven & laat ongeveer 20 minuten bakken. Haal de laatste 5 minuten de steunvulling & het bakpapier uit de taart. Ik heb de bodem van tevoren gemaakt, laten afkoelen & daarna luchtdicht verpakt in de koelkast gezet. Dit gaat erg goed!

Breek voor de vulling de eieren in een kom & klop ze los. Giet de room erbij & klop alles goed door elkaar heen. Breng op smaak met zout, peper & marjoraan & schep voorzichtig de geraspte kaas erdoorheen. Hussel de courgetteblokjes, champignonplakjes & kipreepjes door elkaar heen & doe ze in de quichebodem. Giet het ei/room/kaasmengsel eroverheen & zet de quiche in de oven op 180ºC. Laat 35-45 minuten staan bakken tot de quiche een mooi goudbruin kleurtje heeft & gaar is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten