zaterdag 9 april 2011

Rucola-pasta met kip

15/1/2009 - Rucola-pasta met kip
Gisteren had ik zin in wat nieuws... Ben dus mijn kookboeken gaan doorbladeren & kwam in één van de kookboeken die mijn broertje mee uit Engeland nam een leuk pastagerechtje tegen. Ik ga dus vaker koken uit de Zilveren Lepel (of Silver Spoon in het engels) Een mooi, dik kookboek, met veel te veel italiaanse recepten om ooit in je leven klaar te maken.... Erbij had ik kipfiletjes in een kaasjasje. Erg yummie! Hier beide recepten...



Tagliatelle met rucola

200 gr. tagliatelle
klein bekertje creme fraiche (125 ml.)
rasp & sap van ½ citroen
zout & peper
half zakje rucola, fijngesneden
parmezaanse kaas

Kook de tagliatelle al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de creme fraiche met de rasp & sap van de citroen & breng op smaak met zout & peper. Als de pasta gaar is, giet je deze af. Schenk het creme-fraice/citroenmengsel erbij & strooi de rucola eroverheen. Strooi ook een flinke hand geraspte parmezaanse kaas over de pasta & schud het geheel met het deksel op de pan, zodat alles goed gemengd word. Serveer direct met evt. nog wat extra rucola en/of parmezaanse kaas.



Kip met parmezaanse kaas

2 kipfilets
75 gram parmezaanse kaas
2 eieren
4 eetlepels bloem

Snij de kipfilets doormidden, zodat je 2 platte stukken kip krijgt. Rasp de parmezaanse kaas. Klop in een diep bord (bijv. een soepbord) de eieren los met één eetlepel water & klop er de geraspte kaas doorheen. Strooi de bloem in een ander diep bord. Zet beide borden naast het gasfornuis. Verhit wat olijfolie in een voldoende grote pan. Neem een stuk kipfilet en wentel het eerst door de bloem en vervolgens door het kaas/eierenmengsel, zodat er een laagje op zit. Leg de kipfilet vervolgens in de pan & schuif hem even heen & weer zodat het laagje niet vast gaat plakken. Herhaal dit voor alle stukken kipfilet. Zodra de kipfilet aan één kant een bruin laagje heeft, draai je hem om & bak je de andere kant. Let erop dat je de kip maar één keer omdraait, anders laat het laagje misschien los. Zet het vuur ook niet te hoog, want kaas verbrandt erg snel! Als de kip bruin & gaar is, dan ben je klaar om aan te vallen!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten