Brownies met cranberries & walnoten
- 200 gram pure chocolade
- 175 gram boter
- 325 gram basterdsuiker
- 130 gram bloem
- 3 eieren
- handje walnoten
- flinke hand cranberries
Verwarm de oven voor op 175°C.
Doe de chocolade & boter in een hittebestendige kom & verwarm deze au-bain-marie boven een pan met een laagje zacht kokend water. Laat deze kom staan tot zowel de boter als de chocolade gesmolten zijn & verwijder van het vuur.
Voeg de suiker toe & roer goed tot deze helemaal in het mengsel opgenomen is. Voeg de bloem toe & roer ook deze tot hij opgenomen is. Voeg tenslotte de eieren toe & mix ze goed tot het mengsel dik & glad is.
Je zou nu de brownies al kunnen in een beboterd brownie-blik (van 33 x 25 cm.) kunnen doen om zo gewone chocoladebrownies te bakken. Maar je kan ook nog extra's toevoegen aan het mengsel. Ik verkruimelde een handje walnoten met mijn handen & roerde deze door het browniemengsel & ik strooide ook cranberries erdoor. Doe vervolgens het mengsel in het brownie-blik & zet ze in de oven om ze 30-35 minuten te bakken. Als de brownies klaar zijn is de bovenkant vlokkig & de binnenkant nog lekker zacht. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten