vrijdag 5 april 2013

Ananas & kokokcake

Speciaal voor Els. Hier het recept omgerekend vanaf cups & ounces etc. Ik ga hem van het weekend even zelf bakken om te controleren of de hoeveelheden kloppen

Ananas-kokoscake

  • 180 gram geraspte kokos
  • 2 grote eieren (ik deed 3 medium)
  • 250 ml. zure room (of creme fraiche)
  • 1 theelepen vanille-extract
  • 210 gram bloem
  • ¼ theelepel baksoda
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • 115 gram zachte boter
  • 90 gram suiker
  • 1 blik ananas
Verhit de oven voor op 200 graden celsius. Beboter een tulbandvorm & bestrooi hem met een klein beetje bloem. Leg een vel bakpapier op een bakplaat & strooi de kokos hierop. Rooster de kokos ongeveer 5 minuten in de voorverwarmde oven. Kijk wel even of hij niet te bruin wordt. Laat de kokos helemaal afkoelen.

Klop de boter met het suiker tot een romig mengsel in een grote mengkom. Meng de eieren, room & vanille door elkaar in een aparte kom. Meng de bloem, bakpoeder, baksoda & zout in een ander kommetje. Meng 1/3 deel van het eimengsel door het boter/suikermengsel, meng hierna 1/3 deel van het bloem erdoor & herhaal dit tot alles bij elkaar zit. Meng nog even goed door tot een glad beslag ontstaat. Roer nu de geroosterde kokos & ananas door het mengsel. En doe het beslag in de beboterde tulband-vorm. Bak de cake in de oven op 200 graden tot een sateprikker er schoon weer uit komt. Dit duurt ongeveer 50-70 minuten (afhankelijk van de nauwkeurigheid van je oven). Laat de cake in de vorm afkoelen & draai hem op een rooster om als hij koel is.

Als je wil kun je er nog glazuur op aanbrengen. Meng hiervoor 60 gram poedersuiker met 1 eetlepel limoensap in een kommetje. En druppel dit over de cake. Is het glazuur de vochtig, voeg dan wat extra suiker toe, is het te stijf, voeg dan wat extra sap toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten